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Registros recuperados : 7 | |
5. | | SIQUEIRA, B.; PEREIRA, W. J.; BATISTA, K. A.; OOMAH, B. D.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z. Influence of storage on darkening and hardening of slow- and regular-darkening carioca bean (Phaseolus vulgasris L.) genotypes. Journal of Agricultural Studies, v. 2, n. 2, p. 87-104, Sept. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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7. | | BENTO, J. A. C.; LANNA, A. C.; BASSINELLO, P. Z.; OOMAH, B. D.; PIMENTA, M. E. B.; CARVALHO, R. N.; MOREIRA, A. S. Aging indicators for stored carioca beans. Food Research International, v. 134, 109249, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 7 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Alimentos e Territórios. Para informações adicionais entre em contato com mara.petrocchi@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Alimentos e Territórios. |
Data corrente: |
01/08/2023 |
Data da última atualização: |
01/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BENTO, J. A. C.; GOMES, M. J. C.; BASSINELLO, P. Z.; MARTINO, H. S. D.; SOUZA NETO, A. de; OOMAH, B. D. |
Afiliação: |
JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UFG; MARIANA JUSTE CONTIN GOMES, UFV; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNAT; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, UFV; MENANDES ALVES DE SOUZA NETO, UFG; B. DAVE OOMAH, SUMMERLAND RESEARCH AND DEVELOPMENT CENTRE AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA. |
Título: |
Benefits of Carioca beans (Phaseolus vulgares): molecular mechanisms to human health and nutrition. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: CAMPOS-VEGA, R.; OOMAH, B. D. (ed.). Molecular mechanisms of functional food. Chichester: John Wiley, 2023. |
Páginas: |
ñ paginado. |
ISBN: |
9781119804031 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Carioca beans, as common dry beans, play an important role in human nutrition because of their high amount protein (with elevated lysine content), complex carbohydrates, dietary fiber (both soluble) as well as several vitamins and minerals. This pulse is used as a source of protein in vegan diets. Additionally, beans are low in fat and glycemic index. They contribute significantly to satiety and improve the gut microbiome (Tucker, 2020). |
Palavras-Chave: |
Anti hiperlipidêmico; Anti hyperlipidemic; Anti inflammatory effect; Carioca beans; Feijão carioca; Função anti inflamatória; Health; Mineral Salts; Protein. |
Thesagro: |
Alimento; Antioxidante; Feijão; Nutrição; Proteína; Sais Minerais; Saúde; Vitamina. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Curing (food products); Food and Human Nutrition; Functional foods. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01764naa a2200457 a 4500 001 2155539 005 2023-08-01 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a9781119804031 100 1 $aBENTO, J. A. C. 245 $aBenefits of Carioca beans (Phaseolus vulgares)$bmolecular mechanisms to human health and nutrition.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $añ paginado. 520 $aCarioca beans, as common dry beans, play an important role in human nutrition because of their high amount protein (with elevated lysine content), complex carbohydrates, dietary fiber (both soluble) as well as several vitamins and minerals. This pulse is used as a source of protein in vegan diets. Additionally, beans are low in fat and glycemic index. They contribute significantly to satiety and improve the gut microbiome (Tucker, 2020). 650 $aBeans 650 $aCuring (food products) 650 $aFood and Human Nutrition 650 $aFunctional foods 650 $aAlimento 650 $aAntioxidante 650 $aFeijão 650 $aNutrição 650 $aProteína 650 $aSais Minerais 650 $aSaúde 650 $aVitamina 653 $aAnti hiperlipidêmico 653 $aAnti hyperlipidemic 653 $aAnti inflammatory effect 653 $aCarioca beans 653 $aFeijão carioca 653 $aFunção anti inflamatória 653 $aHealth 653 $aMineral Salts 653 $aProtein 700 1 $aGOMES, M. J. C. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 700 1 $aSOUZA NETO, A. de 700 1 $aOOMAH, B. D. 773 $tIn: CAMPOS-VEGA, R.; OOMAH, B. D. (ed.). Molecular mechanisms of functional food. Chichester: John Wiley, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Alimentos e Territórios (CNAT) |
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